lyssna kära vänner!

http://www.youtube.com/watch?v=xftXg7hf0O4&feature=related

eftersom morhontass är för slut för att blogga, skickar jag denna länken till dig som läser. Av någon anledning blir jag lyrisk. Det var Toppa som visade mig den. Nu vet jag vad vi ska spela på min begravning. Fast då ska de komma "live"....

GRATTIS FILIP...

...till dina fina resultat i skolan! Du klarar mer än du vet om!

Och kom ihåg- när du inte orkar tro på dig själv- när du inbillar dig att du inte har förmåga- att du ändå är son till en av tidernas största snillen och genier! Nu menar jag inte mig själv, utan din far!

Det fanns ingenting han inte kunde, förutom att laga mat- särskilt våfflor- och passa småbarn! Det var liksom inte hans grej, men för övrigt kunde McGawyer slänga sig i väggen! Han byggde vad han ville av ingenting alls, kanske en gummisnodd om han behövde något!

Alla lärare i skolan, har i alla år sagt att du är så oerhört intelligent, och det är du, men ibland undrar jag om du vet det själv! Hitta det som ger dig behållning i livet, det som gör dig glad av att pyssla med, så kommer du att gå långt som tusan. Bli det du vill bli, så blir det rackarns roligt att leva.

Håll fast vid pappas motto:

"Precis allting går- det omöjliga tar bara lite längre tid"!

Nu ska MorHontass än en gång kasta sig i duschen- jag avskyr att duscha- och det särskilt när jag inte ens luktar koskit. Det är så rent i ladugården nu, inga djur är inne mer än till mjölkningen, så där finns ingen skitlukt alls. Men brandrök luktar jag, på grund av att jag måste elda i pannmuren för varmvatten att diska mjölkledningen med! Rolf säger att det inte gör något men....nä, man kan inte lägga sig alldeles nedrökt!

De har öppnat en väg genom skogen, äntligen, över Lenåsen, närmare bestämt! Jag spar över 3 mil på en dag, men jag tycker att ravinen är läskig, ni som har åkt där vet hur det ser ut.

Det blir nog jobba i midsommar med, vad jag förstår! Mig gör det ingenting, jag har mindre ont på jobbet än hemma, när jag blir still.

Kycklingarna kommer som popcorn i hönshuset, några ägg måste jag nog gå över med till Monica, för de hinner inte hinna kläckas innan mamman går av dem. OHHH det är drösvis med ägg!

Fytusan vad armen är dum. Den är som en död orm eller något! Dagen före midsommar ska jag på neuroröntgen! När jag känner på armbågen känns den som en tvättsvamp...eller död orm....eller nåt....

Bonden åker bort i morgon, igen! Han gör det rätt ofta, men det gör inget, vi klarar oss bra, djuren och jag men jag skulle vilja ha någon som hjälper mig med getterna. Jag är tvungen att mjölka dem, fast jag känner att det bara inte går, men måste,måste måste....så grinar jag lite, och svär och spottar och kastar hinkar omkring mig när det blir för svårt.

Men jag vill ju inte jobba där och tvinga honom att vara hemma hela tiden. Varför kan vi inte bara DÖDA getterna? Utom Stråla, för hon är lättmjölkad. Och Ester, Hillevi och Lisskuna, för de har bara en spene. Och Berit och Tji- som egentligen heter SHE men det tycker jag är töntigt! TJI är bättre. Och kanske vi skulle spara Tanja och Gullspira för de är snälla och har inga horn. Smyla är tråkig att mjölka men hon är snäll och slickar alltid på min arm så det känns skönt....Men Gullan kunde vi göra spjäll och skinn av, liksom Spira....

Hmmm det vart bara minus två getter....

Nämen nu måste jag göra kväller! Klockan 04.00 ringer klockskrället...

Sov gott!


Mycket åka och inget blogga....

Sådant ser mitt liv ut, fast egentligen vet jag nog inte hur bra jag har det. Om det bara inte vore för den fullständigt galna smärtan, som gör att tårarna rinner fast jag inte ens gråter.

Iallafall får jag en hel del naturupplevelser om dagarna. I tisdags var jag alldeles för nära en stor älgtjur, även på onsdagen, men då strävade jag sakta och lugnt på väg uppför berget, där fäboden ligger, så det var aldrig någon fara för krock. Jag kunde bara kolla på den, där den klev omkring i riset intill vägen.

Älg är annars en bristvara i dessa trakter, något att vara glad för, då slipper man krocka med dem. Detta tack vare björn och varg.

Igår såg jag en stor sork springa över vägen, en liten harpalt utanför mjölkrummet, två knäppa tjädertuppar på skogsvägen nedanför fäboden och i morse knatade en liten, liten björnunge över vägen, strax utanför byn Born. Naturligtvis var min mobil omsorgsfullt inpackad i sin mobilkondom som hänger i ett snöre om halsen, och innan jag fick upp den för att fota, var björnen borta. Jag stod still med bilen ett tag, jag gissar att mor och eventullt syskon, fanns alldeles i närheten.
Men nej, jag såg dem inte så jag for vidare.

Mötte strax en cyklist, så jag stannade och varnade honom, och han skulle sjunga högljutt, sade mannen, så att björnarna fick tillfälle att flytta sig.

Jag ska försöka få ordning på den nya kameran, så att jag kan ta lite fina bilder från jobbet och lägga ut här. Det är ett fantastiskt ställe, nästan overkligt. Djuren går lösa på skogen, kommer bara hem för kvälls och morgonmjölkning- men en lammunge försvann genast. Om den dött av sig själv, eller fått hjälp, det vet vi inte förrän vi hittar den, vilket vi säkert aldrig gör.

Måste fixa käk nu, sedan iväg igen. 4.7mil enkel resa X 4 resor/dag.....Nästan som till Örebro ¨på en dag....I morgon ska jag sova kvar...

Ha det gott!

RSS 2.0